6 Mart 2011 Pazar

Yahudi ve Çingenelerin Ortak Yanları


  Tarihin başlangıcından beri çeşitli sebeplerle bir türlü vatan ve düzen sahibi olamamış iki kavmin ortak yanlarının incelemesidir.

  Arap ve iber yarımadaları, Yugoslavya, Almanya ve daha birçok ülkeden bir türlü rahat durmamaları sebebi ile sürekli kovulmuşlardır.

  Yaşadıkları yerde her türlü fitne, fesat, casusluk, kanun dışı işi üstlenip karışıklık çıkartmışlardır,
dini sadece para ve güce ulaşma amaçlı kullanmış, başarı için her yolu mübah saymışlardır,
biraz güçlenmeleri halinde hemen birlik olup etraflarındakilere zarar vermişlerdir,
ikisi kavmin mensupları da aşırı derece korkaktırlar. Anca sayıca fazla olduklarında icraata geçebilirler. 

  Zayıf canlıya karşı zaafları vardır. Zayıf düşmüş bebek, köpek ne olursa olsun yok etmek için ellerinden geleni yaparlar,zayıf görünmeyi çok severler. Konuştuğunuz zaman içiniz acır. Dilenir veya dilendirirler. Ama içlerinde fırtınalar kopar,daha birçok ortak özellikleri sayılabilecek bu iki kavmin en büyük ortak özellikleri ise nankör olmalarıdır. Kesinlikle ettiğiniz her iyiliğin karşılığında kesinlikle bir gün bir şekilde bir kötülük görürsünüz. 

  Bu iki kavmin insanlara ibret olsun diye birbirileri arasında benzer, diğer insanlardan çok farklı karakterlere sahip olarak yaratılıp, dünyanın çeşitli bölgelerine dağıtıldıkları çıplak gözle görülebilen bir gerçektir.

Çingenelerle ilgili izlediğim bir haber:  

   Adanalıların "Cono Aşireti" olarak tanıdığı, çingelere karşı yapılan bir polis baskını sırasında;

"Bizzz ırsızız, uyuşturucuylan işimiz olmaz" 



diyerek nasıl da masum olduklarını dile getiren tarih boyu ezilmiş topluluk.




Desemde çingene arkadaşlarım yok diyemem, ne kadar yaş ortalamaları küçük olsada, ne kadar bana yalan söyleyip beni dolandırsalarda iyi arkadaşlıklar kurduğumuzu düşünüyoruz.






"Zayıf canlıya karşı zaafları vardır. Zayıf düşmüş bebek, köpek ne olursa olsun yok etmek için ellerinden geleni yaparlar" dediğimi hatırlıyorum sanki? Masum bir çocuğun kafasına nokta atışı yapabilmek. Yorum yapamıyorum.