6 Mart 2011 Pazar

Türkiye deki Öğretmenlerin Yatarak Para Kazanması

  Şimdi yattığı için kimi suçluyoruz yeğenler ? Önce bu konuda anlaşalım. Yatıyor diye suçladıklarınız en aşağı 30, en fazlası bilinemeyen rakamlarla göt kadar dersliklerde eğitim için çabalayan ilkokul öğretmenleri mi? 
  
  Yoksa hiç Türkçe bilmeyen, anadili Kürtçe olan öğrencilerle doğunun en ücra köşelerinde yatan, anaokulu öğretmenleri mi ?
  
  Laann laaannn yoksa çoğu lise mezunu, en iyi ihtimalle de 2 yıllık ön lisans diplomalı ama buna rağmen matematik, fizik gibi bölümlerin 60 yaşındaki branş öğretmenlerine mi bu isyan?


  ''Elindeki notu tahtaya baka baka geçirenler'' de mi suç ? değil işte ! Bunu anlamak için azıcık beyin gerekli. Evet hiçbir şey bilmeyen milyonlarca öğretmen var. Ama onları zamanında öğretmen yapan kim ? Dönemin öğretmensizlikten, eğitimsizlikten geçtiği zamanlarda atanan, şimdilerde de kendi çocuklarının üniversitelerde okuması için emekli olmayan öğretmenler onlar. 

  Onlar bu sistemin kurbanları veya kaymağını yiyen kesimi. Sizin için hangisi uygunsa. Ama hayır suç onların değil! Suç siyaset yaptığını sananların amk! Sen hala bunu anlamayarak sistemden çekmiş zavallılarda suç bulur, sistemin ağalarını suçlamazsan aynı sikin doğrultusunda devam eder bu çark.

  Sen, öğretmen olmak için çıldıran milyonlarca insanın atanınca yatacağına nasıl inanırsın ?
  

  Sadece öğretmenlikten değil hayattan yorulmuş insanların sırf para için, geçimini sürdürmek için; isteyerek, heyecanla öğretmenlik yapmasını nasıl istersin ?
  Bunu hangi akla hizmet beklersin ?

  Bilgisayarı olmayan okula bilgisayar öğretmeni olarak atanan adamın fizik öğretmeni olmasını ve tahtaya geçip fizik anlatmasını, fazladan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan okula ek olarak atanan ilahiyat mezunu adamın az çalışmasını (yatarak) ya da hiçbir şey bilmemesini nasıl normal karşılamazsın ? 
Bu dediğim elbette her branş için gerekli.

  O zaman şimdi sus ve sistemin ekmeğine yağ sürme. Hele bu pisliği yaparken öğretmenliği, bu işe hayatını vermiş (yatan ya da yatmayan) insanları sakın karıştırma !
  Orada çıkar sana küfür ederim.

  Laa bu ülkenin her şeyine laf eder, yerden yere vurarak eleştirebilirsin. Ama değişen siyasi arenanın her zaman pisliğini çekmiş öğretmenlerine asla. Onlar yatsada yatmasada!

  Aldıkları maaşa gelirsek eğer sana şunu derim ben; belediyede çalışan herhangi bir temizlik görevlisinin (ama sen ona çöpçü diyorsun) şu an aldığı net maaş 900TL !
  

  Git bulunduğun şehrin belediyesine sor, söylerler. Haa bu parayı onlara çok gördüğümden mi diyorum ? Kesinlikle hayır! İki tarafında aldığı az maaştan bahsediyorum.

  Neyse çok uzattım ama şunu da demeden geçemeyeceğim. Eğer işini iyi yapamayan biri varsa ben başındakilere bakarım. O kadar arkadaş !


  Bu her zaman, her yerde, her iş için geçerlidir..


  Kim yatarak para kazanıyor şimdi tekrar iyi düşünün.

                                                                         Haydiiiiiii.