6 Mart 2011 Pazar

İnsanlarımızın Sevişen Hayvanları Ayırma Merakı

  Sokak ortasında aşka gelip sevişen, kedi, köpek at gibi hayvanlar öncelikle görülmemiş edası takınılmasına neden olurlar. Fakat çıkan sesler dayanılmaz noktaya gelindiğinde, insanımız 'hoşt, kışt, pişt" ve hatta onun kendisini anlamasını bekleyerek söylediği "alooo!" tepkisiyle ilk hareketini yapar.
  Sevişme halinin devam etmesi durumunda hayvanlar sopa benzeri bir cisim kullanılarak ayrılır. 

  Ayrılmamakta ısrar edenler için, aynı sopa ya da benzeri araçla “birleşen yerlere” vurulur ki işlevselliği kaybolup bir daha sokakta sevişemesin hayvan. Görevi yerine getiren insanımız işini bitirdikten sonra yanında birisi varsa "gördün mü utanmazları nasılda sevişiyorlardı, iyi yaptım iyi" şeklinde açıklamasını da yapar ve bir hayvan olarak yaşamaya devam eder.
 
  Tüm bunlar düzenli seks hayatı olmayan insanların kıskanması sonucu yaptığı eylemlerde olabilir.
  Bu olay çocuklarda, mahallenin ortasında çılgınlarca sevişen köpek çiftine top fırlatarak ayırma olarak gözlemlenir. 

  Bazen de tam caddenin ortasında kenetlenmiştir bu köpekler. Araba yolun ortasında durur, önünde köpekler işlerine bakarken bir süre şoför bunu izler. Olay uzayınca inip, "gaaayyçç! amına goduklarımını" diye kovalayarak olayı noktalar.

Benim anlamadığım tip vardır bir de. Çocukluğumda tanık olurdum ara ara bu olaya:

Yolun kenarında, bir ağacın dibinde neredeyse fark edilmeyecek şekilde sakince yapışmış köpekler olurdu. Fark etmemizi sağlayan ise o ahlak bekçisi amca olurdu hep. Nereden görürse görür ve gider köpeklerin yanına kadar, son adımlarını sertçe yere vurur, "uuşşşttt" gibi sesler çıkarır, köpekleri korkutup kaçırır. Sonra yoluna cool bir şekilde devam eder... Neden? Ne gereği vardı da uğraştın o kadar? Sorularıyla meşgul zihinleri gerisinde bırakarak yol alır.